O Hai!

ditaip oleh Hani El Zahra at 10:05 PG 0 000 orang comel komen sini
 

Pagi tadi, seperti biasa abah pulang dari pasar Taman Berjaya, Nibong Tebal. Tapi yang extra special hari ini, abah membawa balik si comel yang sememangnya super cute!


Haish...siapalah yang sanggup buang kucing Siam ni? Tak kiralah kucing breed apa pun, kucing mahupun anjing bukannya sampah untuk dibuang. Sebagai manusia, gunalah akal pemberian ALLAH tu elok-elok.

Anyway, welcome to the family sayang! =^_^=




Klik LIKE atau SHARE jika anda suka entri ini. Please help me to spread the words.

Yang Dirindui...

ditaip oleh Hani El Zahra at 12:47 PTG 0 000 orang comel komen sini
 
First of all, I'm so sorry sebab dah berkurun sangat tak update this blog. Well, I was so busy since before Ramadhan until Eid. Of course I've been through so many unexpected things too. Anyway, belum terlambat rasanya untuk saya ucapkan...


On Ramadhan, I've lost 3 beloved cats. One of them adalah my dearest cat yang memang dilahirkan di sini but unfortunately dia positif Sporotrichosis since May & he passed away right before my birthday. Sedih sangat-sangat tau! Paling sedih bila teringatkan dia yang asyik kena makan ubat hari-hari but he couldn't survive. Yes I love him so much but ALLAH loves him more. I really miss you Garfield Jr...


Another 2 cats are the kittens that I found on my way back home from bazaar Ramadhan. Apa punya 'cerdik' punya manusia yang buang anak kucing yang belum bercerai susu ini sesuka hati. Tetapi begitulah hakikatnya masyarakat kita, nyawa haiwan langsung tidak bernilai bagi mereka & tanpa rasa bersalah penganiayaan seperti ini langsung tidak memberi apa-apa kesan ke atas hati mereka yang umpama besi itu. Ternyata ALLAH lebih menyayangimu Luna & Pika...


What's more?

I really miss my childhood days. I still remember that we all gathered at my grandma's house in Kulim, Kedah. The best thing was to meet my dearest & coolest cousins; Nor Aini Mohd Fauzi, Nor Sabrina Mohd Fauzi & Nor Atikah Mohd Fauzi (Yes they are siblings & I'm their cousin). Maybe we kinda fit together sebab kami adalah antara yang less fortunate & least favourite grandchildren (but we are cuter...wahahahahahaha!) Biasalah kan...*cough cough* Plus, we are animal lovers too despite of others who are not & never care about animals.

Memang kalau dah ramai-ramai, kami berempat tak boleh renggang. Pergi ke mana pun berempat. Kalau ada yang 'kurang malu' nak join the club, kami layan gitu-gitu saja & then cari peluang nak ditch that person. LMAO! Saya ingat lagi kami main pondok-pondok & pondok tu adalah kusyen yang disusun-susun...haha! Tak cukup time raya, they came to my house for sleepover pula. Pastu kami jalan-jalan di pekan Nibong Tebal yang sekangkang kera ini & paling tak boleh miss; window shopping kat Yawata Supermarket. Haha! *face palm* Ya ALLAH! I really miss them & those precious moments!

Tapi bila dah besar, masing-masing ada family sendiri...things have changed. Walau macam mana pun, those 3 beloved cousins of mine & another one, Nurhazwani Baba Fuad yang bakal melangsungkan majlis pertunangan pada raya ke-5 nanti, are always in my heart. You girls are the coolest, fabulous & awesome cousins ever!!! I love you!!!



Klik LIKE atau SHARE jika anda suka entri ini. Please help me to spread the words.

 

Hani El Zahra Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review