Aliens & Anjing

ditaip oleh Hani El Zahra at 2:43 PTG
 
 
Mata ini baru saja hendak terlelap selepas penat melayan budak-budak berkaki empat yang ramai itu. Apatah lagi cuaca amat panas & diri sendiri juga masih batuk-batuk. Suara Ella weih! Jangan jealous!

"Assalamualaikum!"

Adoi laa...sapa pulak mai petang-petang ni? Tak reti nak tidoq kat rumah ka? Minum teh sambil kunyah cucuq pisang ka? Kacau aku nak tidoq aih!

Salam dijawab. Sebaik sahaja melihat aliens depan rumah, hati terasa lain. Mak mendekati pintu & salah seorang alien meminta izin untuk berjumpa abah. Manakala 2 orang aliens lagi merenung Comel & Papi yang sedang 'menyanyi-nyanyi' sakan melihat aliens di depan rumah. Sah! Hangpa memang aliens! Kalau orang yang datang, Comel & Papi tak macam tu. Mereka memang tak suka aliens datang!

Dalam otak ni, 1 benda ja...mesti aliens ni datang pasal anjing! Aku tau dah! Macam mana aku tau? Sebab aku tau la!

Abah keluar dari hilik menyambut kedatangan mereka. Oooh, jumlah aliens semuanya 4 orang rupanya. 2 daripada 4 aliens tu abah memang kenal. Yang lagi 2 tu...dah la penakut dengan anjing. Dah tau takut anjing, hang mai buat apa? Dok buat gedik lak! Meluat aku!

Mereka semua terdiri daripada seorang ustaz, seorang bekas guru & kini orang power Masjid Nibong Tebal & 2 orang pegawai Pejabat Agama. Oooh...SAH! PASAL ANJING LA NI!

Macam mana mereka ni tahu? Well...jiran-jiran saya ni ramai yang hatinya sangat berbau bangkai. Mereka jadi gila kalau ternampak kelibat anjing & kucing.

Cuaca yang sememangnya tengah panas, bertambah panas. Ikutkan hati, nak duduk sekali tetapi kebetulan mood pun kurang baik, takut nanti tercakap 'lebey' & menyinggung perasaan alien orang. Daripada terjadi perkara macam tu, baik lepak dalam bilik sambil pasang telinga.

Mulalah keluar hujah-hujah. Bukan dari ustaz, bukan dari 2 orang pegawai tu, tapi si bekas guru tu. Yawns...Pelik, pelik!  

Dear ustaz...Y U No Speak??? Same goes to u dear religious officers...WHY? WHY? WHY? Awat la hangpa biaq dia tu cakap sorang-sorang? Kesian dia...Kering tekak dia weih...Nasib baik mak aku baik hati buat ayaq bagi hangpa minum. Kalau tak, jadi padang pasiaq la tekak bekas guru yang power tu.

Abah pun cerita dari mula mengikut kronologi tentang kewujudan Comel & Papi di SINI & atas niat apa mereka di sini. Comel & Papi Jaga rumah, pak guard ni...paham??? Tapi, typical Malays with shallow mind memang tak boleh nak buat apa. Bla...bla...bla...

Tapi yang paling tak boleh accept, si bekas guru tu suruh serahkan Comel & Papi dekat MPSP.

"Awat tak bagi kat MPSP. Depa bela kot." katanya.

KOT?!!! KOT?!!!

Hoi! Hang tak tau kepala ekoq tak payah suggest buat lagu tu! Comel & Papi pun kami selamatkan dari dibunuh kejam oleh rejim zionis MPSP, hang nak suruh kami serah kat depa? Kalau tak tau apa-apa, tak payah cakap!

Lagi 1 suggestion tak masuk akal oleh beliau (pulak); letak Comel & Papi dalam sangkar then letak luar pagar rumah & buat bumbung. Eh, pandainya beliau! Pandai sungguh! Kalau rejim MPSP mai saman, hang nak bayaq??? Kalau jiran-jiran bagi racun, hang nak bertanggungjawab??? 

Seusai membrainwash, mereka pun berambus dengan penuh bangga. Okay, blah blah! Shoooooo...shooooooo!!!

Bluuueeekkk!!!



Klik LIKE atau SHARE jika anda suka entri ini. Please help me to spread the words.

0 000 orang comel komen sini:

 

Hani El Zahra Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review