Petknode: Hak Haiwan Dicabuli Di Malaysia

ditaip oleh Hani El Zahra at 12:14 PG

 
 
Denda RM200 dan/atau penjara tidak lebih 6 bulan sama sekali tidak adil & tidak masuk akal!
Sudah tiba masanya untuk membuat pindaan.
Akta itu sudah ketinggalan zaman & tidak releven.
Dah hampir menjangkau umur layak pencen dah...
Mungkin RM200 pada masa itu nilainya begitu tinggi. Tapi sekarang RM200 tu kalau shopping kat Econsave pun, tak sampai sejam dah habis...opsss...
Apa salahnya denda yang dikenakan dinaikkan beserta hukuman penjara agar dapat memberikan pengajaran kepada si pendera/pumbunuh haiwan?
Tak salah kan?
Berapa banyak lagi haiwan yang harus menjadi mangsa kekejaman manusia?
Cukuplah!!!
Jangan ambil mudah mengenai hak haiwan. 
Mereka juga makhluk ALLAH SWT yang berhak hidup seperti kita.
Tidak bermakna hanya kerana haiwan tidak mampu berkata-kata, maka mereka boleh dianiaya & dibunuh sesuka hati!
Manusia normal tidak akan mendera/membunuh haiwan sebegitu rupa.
Hanya manusia yang sakit otak & cacat hati sahaja yang membenci, menganiaya dan membunuh haiwan, tidak kira yang mempunyai pemilik mahupun haiwan jalanan.

(> " " <)
( ='o'= )
-(,,)-(,,)-


Klik LIKE atau SHARE jika anda suka entri ini. Please help me to spread the words.

 

Hani El Zahra Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review